top of page
fb kansi oma joogapolku.png

Tervetuloa!

Kiitos kun olet mukana!

Aloitetaan kurssi rauhoittumisella ja yhteyden löytämisellä omaan kehoon meditaation kautta. 

Ensimmäisen videon lopussa on ohjattu rentoutusharjoitus eli ohjattu meditaatio, jossa saat kosketuksen oman kehosi tuntemuksiin. 

Irrotan harjoituksen omaksi videokseen myöhemmin, mutta nyt se on alla olevan videon lopussa. 

Kaikki materiaali tulee tälle sivulle

(lisäksi tulee FB-ryhmä, johon liittyminen on luonnollisesti vapaaehtoista).

Saat sähköpostiin linkin aina kun uutta materiaalia ilmestyy. 

Aikataulu on nyt alkuun epäsäännöllinen. 

my magical yoga.jpg
  • Aloitetaan seisten, tutkitaan hyvää seisoma-asentoa alustavasti.

  • Selkärangalle aaltomaista rullausta ja eteentaivutuksen harjoittelua. 

  • Syöksyasennon linjaus, eli suora linja taaemmasta kantapäästä päälaelle. Laske lantio niin alas kuin se helposti laskee, asento saa jäädä juuri niin korkeaksi kuin sinun kehosi tässä hetkessä vaatii. 

Ensimmäinen video sisältää enemmän selitystä, toisessa samaan harjoitukseen on lisätty vähän elementtejä vähemmällä selittelyllä, eli aloita ensimmäisestä videosta, katso/tee kumpikin harjoitus ainakin kertaalleen. Toistoilla tuot harjoitukseen sujuvuutta ja kehoon lisää liikkuvuutta pikkuhiljaa. 

Välineistä: polven alle viltti/pyyhe taiteltuna (tai ohut tyyny) ja joogatiilet (=blokit) käsien alle korokkeeksi tarvittaessa. 

Kuuntele omaa kehoa ja käytä apuvälineitä tarpeen mukaan. Niillä saadaan helpotusta hankalilta tuntuviin asentoihin ja lisää ulottuvuutta kehoon samalla kun liikkuvuus hiljalleen lisääntyy. 

  • Aloitetaan istuen ja jatketaan konttausasentoon, eli taas voi varata polvien alle pehmikkeeksi viltin/pyyhkeen. 

  • Kissa/lehmä - liike on yksi yleisimmistä lämmittelyliikkeistä, tässä videossa pureudutaan perustuksiin. Myöhemmin tutustutaan liikkeen erilaisiin variaatioihin. 

  • Lapsen lepoasennossa vilttiä voi käyttää myös polvitaipeissa, säären ja reiden välissä, jos asento tuntuu jaloissa hankalalta. Kohota ylävartaloa tyynyjen yms. avulla tarpeen mukaan. 

  • Istuen tehtävä harjoitus. Voit istua myös jakkaralla, jos risti-istunnassa oleminen tuntuu haastavalta. Varmista, että pääset liikkumaan joka suuntaan, eli selkänoja ei tule tielle.

  • Kissa/lehmä - liike istuen ja ylävartalon pyöritys lantion ympäri.

  • Kylkivenytyksiä ja kierrot. 

bottom of page