Joulukuu 2022

Keuhkot ja hengittäminen

+

Sydämen alue ja myötätunto

Tervetuloa Oma Kupla online-joogaan.

Joulukuussa teemana on sydämen alue ja myötätunto niin itseä kuin muitakin kohtaan. 

Mukana on myös marraskuussa teemana olleita keuhkoja vahvistavia ja hengitystä helpottavia harjoituksia. 

Huollamme energiakanavia eli meridiaaneja. Ne muodostavat oman verkostonsa ihan kuin verisuonet ja lymfa- eli nestekiertojärjestelmät fyysisessä kehossamme. 

Meridiaanien verkosto jaetaan osiin, joissa energiakanavat ilmenevät pareittain. Yin ja Yang - pyrkimys tasapainoon toistuu myös tässä yhteydessä.

Sydänmeridiaanin pari on ohutsuolimeridiaani ja

Keuhkomeridiaanin paksusuolimeridiaani.

Liikutaan siis hyvinkin tärkeiden elintoimintojen alueella. 

Kaikki yllämainitut energiakanavat kulkevat käsivarsia pitkin sormenpäihin asti ja kehon sisällä vaikuttavat omiin sisäelimiinsä.

Harjoituksissa huuhdellaan ja vahvistetaan kaikkia näitä medidiaaneja. 

Meridiaanien huuhtelu poistaa niihin kertyneet 'sakat'. Ihan kuin verisuonet voivat tukkeutua, niin myös energian virtaus voi estyä erilaisten blokkien tukkimissa kanavissa. Meridiaanien huoltoon keskitytään erityisesti Menekra™-harjoituksessa. 

Hathajooga-harjoituksissa kuljetaan kohti Aura-asanaa. Sanskriitin kielellä Halasana on voimakas eteentaivutus ja sitä lähestytään monin valmistelevin harjoituksin. Vaikka ajatus siitä, että varpaasi voisivat koskettaa lattiaa selinmakuulta pään yli nostettuna tuntuisi kuinka kaukaiselta, älä huolestu. Saat paljon kevyempiä vaihtoehtoja ja jokaisen harjoitus löytää oman muotonsa ja edistyy omaan tahtiinsa. 

Säännöllinen harjoitus takaa varman edistymisen. 

Liikkuvuus lisääntyy, pieni hengästyminen vahvistaa keuhkoja ja lisää hapenottokykyä. Lihakset vahvistuvat ja tasapaino voiman ja notkeuden välillä löytyy myös harjoittelun seurauksena. 

Lyhyet aamuharjoitukset tuovat päivääsi uutta energiaa ja vaikka voit tehdä niitäkin mihin vuorokauden aikaan tahansa, aamun etuna on tunne siitä, että koko loppupäivän voit olla tyytyväinen itseesi, olet jo tehnyt jotain oman hyvinvointisi eteen tänään. 

Jos vuorokausirytmisi poikkeaa 'normaalista', älä takerru aamu-sanaan, vaan tee harjoitus kun heräät. 

Yin-harjoitukset tukevat kuukauden teemaa.

Joulukuussa sekä Keuhkot ja helpompi hengittäminen että sydämen alueen avaaminen saavat huomiota.

Ihanaa kun olet mukana matkalla!

Mihin tahansa harjoituksiin liittyviin kysymyksiin vastaan mielelläni, helpoiten saat minuun yhteyden nettisivujen lomakkeen kautta tai sähköpostilla mymagicalyoga@gmail.com

Aamuharjoitukset

Hathajooga-harjoitukset

Menekra™ -harjoitukset

Keuhkot ja hengittäminen

Menekra™ harjoituksissa yhdistetään energiatyöskentelyn