Mitä energiahoito on ?

Miksi tulisin energiahoitoon?

Energiahoidosta haetaan usein apua johonkin fyysiseen vaivaan tai ahdistuneeseen mielialaan. Joku voi tulla kaverin suosituksesta, toinen viimeisenä keinona kun kaikki muu on jo kokeiltu ja epätoivoisena on valmis mihin vain.


Lähdetään siitä, että energiahoito ei ole lääkärissä käynti, se ei ole psykologin tai psykiatrin vastaanotto, eikä ennustajan tai näkijän tulkinnassa käynti.

Energiahoidon jälkeen olo voi kuitenkin tuntua siltä kuin olisit käynyt kaikissa kolmessa.

Olo kevenee niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kehon stressitilat laskevat ja olosi tasapainottuu.


Energiahoidossa sinun ei tarvitse avautua elämäsi haasteista tai onnen hetkistä, saat toki puhua niin paljon kuin haluat. Yhtä oikein on olla hiljaa ja kuulostella mitä kehossa tapahtuu. Useimmat hiljenevät kun hoito alkaa ja olo rentoutuu niin ettei tee mieli puhua.


Hoito on aina omanlaisensa kokemus. Vaikka hoitaja ja hoidettava pysyy samana, hoito on joka kerralla erilainen. Hoidettava saa aina sen, mitä juuri sillä hetkellä tarvitsee.


Niinkuin monessa muussakin hoidossa, myös energiahoidossa toisto johtaa syvempiin kokemuksiin. Keho tottuu vastaanottamaan energiaa ja mieli oppii olemaan vastustamatta ja luopuu analysoinnista. Opit vain ottamaan vastaan ja nauttimaan siitä mitä tapahtuu.


Päältä kuoritaan ensin se vastustus, mikä saattaa hidastaa hoidon vaikutuksen kokemista. Ne mielen rakentamat blogit, jotka vielä vähän epäilevät ja kyseenalaistavat. Ne sitkeässä olevat uskomukset, joita sinuun on istutettu koko elämäsi ajan.


Siinä vaiheessa kun tulet energiahoitoon, olet ehkä jo utelias, jollain lailla avoin kokemukselle, joka sinua odottaa.


Kehosi vastaanottaa energiaa vain sen verran kuin juuri sillä hetkellä olet valmis vastaanottamaan. Sen vuoksi hoidon vaikutus voi jatkua jopa muutaman päivän ajan itse hoitotapahtuman jälkeen, kun energia imeytyy kehoosi juuri sinulle sopivina annoksina.

Avoin, utelias mieli on hyvä valmistautuminen hoitoon. Hoitotilanteessa saa kuitenkin luopua kaikesta analysoinnista ja antautua kokemukselle, joka juuri sinulle siinä sillä kertaa avautuu.

Kokemus voi pitää sisällään monenlaisia kehollisia tuntemuksia. Voit tuntea keinuvasi kuin laiva aalloilla, erilaiset pyörteet ja kihelmöinnin tunteet voivat kulkea eripuolilla kehoa. On mahdollista, että näet suljettujen silmiesi takana erilaisia valoja ja värejä.


Voi olla, että nukahdat hoidon aikana, tai vaivut unenkaltaiseen horrostilaan. Rentoudut. Mahdollisesti unohdat syyt miksi tulit hoitoon.


Kehosi päästää irti stressistä, joka meitä lähes kaikkia nykyaikana vaivaa. Mielen kuormitus heijastuu kehoon ja aiheuttaa erilaisia fyysisiä vaivoja.


Hoidon aikana kehosi rentoutuu, jännitykset purkautuvat ja vapautuneet lihakset tekevät tilaa kehollesi asettua oikeaan asentoon. Hermosto rauhoittuu ja ehkä puristuksissa olleet hermosäikeet vapautuvat ja kivut hellittävät. Soluillesi tulee tilaa uusiutua ja kaikki vanha, jo käytetty ja tarpeeton saa poistua.Tämän hetken haasteiden lisäksi kehoosi on varastoitunut elämäsi varrella paljon sellaista, minkä olemassaolosta et enää ole edes tietoinen. Tunteita, joiden luulit jo jääneen menneisyyteen. Erilaisia uskomuksia, jotka ovat kulkeneet mukanamme sukupolvelta toiselle ja siirtyvät aina eteenpäin, jos joku ei tietoisesti pysäytä ketjua.


Se joku voit olla sinä. Sinun lapsiesi ei tarvitse enää kantaa mukanaan vuosikymmenten takaisia traumoja, joita omat vanhempasi ovat saaneet omiltaan ja siirtäneet tiedostamattaan sinuun. Voit vapauttaa itsesi ja sitä kautta kaikki jälkeesi tulevat.


Energiahoito on myös yksi työkalu alitajunnan puhdistamiseen. Niin kauan kuin emme tiedosta ajatuksiamme, alitajunta ohjaa käytöstämme. Kuljemme ikään kuin automaattiohjauksella, toistaen samoja kaavoja uudestaan ja uudestaan.


Alitajunta toimii sille syötetyn ohjelmoinnin mukaan ja hyvä uutinen on, että sen voi uudelleen ohjelmoida. Energiahoitoon voidaan yhdistää valmennuksellista ohjausta, jolla saadaan luotua uusia ajatusmalleja, jotka auttavat sinua pääsemään eteenpäin elämässä.


Miten energiahoito voi auttaa fyysisissä vaivoissa?

Kehomme solut uusiutuvat jatkuvasti, sanotaan, että noin 7-10 vuoden jaksoissa kaikki solumme ovat uusiutuneet. Yhden elämän aikana saamme siis uuden kehon monta kertaa.


Energiahoito tukee tätä solujen työtä vapauttamalla kehoa siihen kertyneestä stressitilasta.


Meillä kaikilla on kokemus haavan paranemisesta, joillain on kokemus katkenneiden luiden uudelleen yhteenkasvamisesta. Se kaikki tapahtuu solujemme uusiutumisen ansiosta. Ihmiskeho on ihmeellinen. Se on asia, josta meidän olisi hyvä muistuttaa itseämme aika ajoin.


Energiahoito tukee kehon omaa paranemisprosessia poistamalla useimmiten stressin tuomia oireita kehosta.


Kehossa virtaa luontaisesti energiaa, joka pitää meidät hengissä. Se saa sydämen sykkimään ja hengityksen hengittämään. Pysymme liikkuvina ja koko ajan uusiutuvina.


Joskus elämä tuo eteen tilanteita, joissa nuo energiavirrat tukkeutuvat. Ne saattavat jopa kääntyä kulkemaan väärään suuntaan. Jos tuntuu kuin kulkisit koko ajan vastavirtaan, voi olla että kehosi energiat oikeasti tekevät niin.


Jos olosi on tukkoinen, jämähtänyt, voi olla, että kehosi energiavirroissa on tukoksia, blokkeja, joita voidaan avata energiahoidossa.


Energiahoito tasapainottaa ja avaa kehosi luontaisia energiavirtauksia.

Kehosi energioilla on omat tehtävänsä ja omat reittinsä. Energiahoito auttaa palauttamaan ne omille paikoilleen, kulkemaan omia kanaviaan pitkin.


Fyysinen oire jossain tietyssä kohtaa kehoa voi kertoa häiriöstä solujen luontaisen uusiutumisen tiellä. Oire saattaa tuntua fyysisenä kipuna jossain ihan muussa kohtaa kuin sen alkuperäinen syy on. Vähän niin kuin puutarhaletku, joka on taittunut matkan varrelta niin, ettei vesi virtaa siitä eteenpäin.


Tapahtunut huomataan tietenkin ensimmäisenä siellä letkun päässä, mistä veden tulo on lakannut. Vaikka kuinka yrittäisimme ‘korjata’ letkun päätä, ei vettä vain tule. Ei ennen kuin seuraamme letkua eteenpäin ja tulemme lopulta tukoksen kohdalle.


Riippuen veden paineesta ja liitoksen vahvuudesta, voi olla, että pelkästään letkun oikaiseminen auttaa. Pahemmassa tapauksessa veden paine on työntänyt letkun irti hanasta tai rikkonut letkun jostain kohtaa ja vettä virtaa valtoimenaan, hallitsemattomasti ympäristöön.


Vähän samalla tavalla kehon energiavirtoihin saattaa syntyä epätasapainon tiloja. Voi olla, että osa energiasta valuu ulos hallitsemattomasti, voi olla, että joku kohta kerää lammikkoa. Syntyy padottu tekojärvi, joita emme kehoomme halua.


Samasta syystä hoidon aikana voi kokea tuntemuksia kipeällä alueella ja huomata tunteen siirtyvän johonkin toiseen kohtaan kun hoitava energia seuraa sitä kehossasi kulkevaa ‘vesiletkua’ ja hakee oireen alkusyytä.


Energiakeho

Jos hyväksyt ajatuksen siitä, että kaikki on energiaa, on energiahoitoa ehkä hieman helpompi ymmärtää.


Newtonin fysiikasta on kuljettu kohti kvanttifysiikan ihmeellisyyksiä. Ihmisen ymmärrys kasvaa ja 'faktat' muuttuvat. Maapallo ei olekaan enää litteä. Pluto ei olekaan enää planeetta.

Maailmankaikkeus laajenee sitä mukaan mitä kauemmaksi katsotaan. Ihan niin kuin ihmisen elämänpiiri laajenee kasvun ja varttumisen myötä.


Fyysisen maailman ajatellaan koostuvan atomeista, jotka koostuvat protoneista ja neutroneista, jotka vuorostaan koostuvat aina vain pienemmistä hiukkasista ja lopulta kaikki on 'vain' energiaa. Jos olet kiinnostunut tieteellisistä tutkimuksista suosittelen fyysikko Johanna Blomqvistin kirjaa "Kvanttifysiikasta energiahoitoihin" ja tutustumaan kirjassakin mainittuihin Bill Bengstonin tutkimuksiin energiahoitojen vaikutuksista.


Fyysinen kehomme on kuin energian tiivistymä. Sitä ympäröi ja sen sisällä vaikuttaa jokin, mitä voisimme kutsua energiakehoksi.


Kaikki mitä fyysiseen kehoosi ilmenee, tapahtuu ensin tuossa energiakehossa.


Energiahoidossa voidaan siis ennaltaehkäistä fyysiseen kehoon syntyviä oireita hoitamalla ne jo energiakehon tasolla.


Kun energiakehossa on tukkeumia ja esteitä energian vapaalle virtaamiselle, hoitamattomina ne laskeutuvat fyysisen kehon tasolle erilaisina oireina.


Energiakehossa sijaitsevat myös kehon energiakeskukset, chakrat, joista jokaisella on omat vaikutusalueensa niin kehossa kuin muillakin elämänalueilla. Kun yksi chakroista on epätasapainossa, tukkeutunut tai yliaktiivinen, se heijastelee myös kaikkien muiden energiakeskusten toimintaan ja elämä voi tuntua takkuiselta.


Hoidossa tasapainotetaan chakrat ja avataan energiakanavat niin, että energiat pääsevät virtaamaan oikealla tavalla ja huomaat sen, esteiden poistumisena myös omassa arkielämässäsi.


Saat uudenlaista voimaa ja jaksamista. Löydät itsestäsi uusia ulottuvuuksia ja ennen kaikkea palaat omaan sisäisen rauhan tilaasi.


Hoidossa päältäsi kuoriutuu pois kerroksia, jotka olet itse päällesi kasannut, joita ympäristö ja kaikki elämääsi vaikuttaneet ihmiset ja tapahtuvat ovat päällesi kasanneet. Joskus kerrosten kuoriminen tapahtuu hitaasti pala kerrallaan, joskus taas, jos olet siihen valmis, voi kaikki irrota yhdellä rysäyksellä.


Energiahoito on kokonaisvaltainen hoito, joka vaikuttaa monella tasolla.

Riippumatta siitä, saatko hoidon aikana fyysisiä tuntemuksia, hoidon vaikutus ulottuu niin syvälle kuin mitä olet valmis ottamaan vastaan.


Hoitokertojen myötä toleranssi kasvaa, keho - ja mieli - tottuu hoitoon ja sallii sen päästä pidemmälle.


Joillekin jo ensimmäinen hoitokerta voi olla ihmeellinen kokemus, joillekin se on hetki rauhoittumista, ehkä tilaisuus ottaa nokoset keskellä päivää.


Se, mitä se sinulle on, selviää vain kokeilemalla. Suosittelen vahvasti suomaan itsellesi tuon kokemuksen.


Oman paikkakuntasi energiahoitajia löydät varmasti googlettamalla, minulle voit varata ajan ottamalla yhteyttä täällä

tai laittamalla viestiä spostiin katja@iloyllattaa.fi

wa- tai tekstiviestillä numeroon 0442416872

Viestillä tavoitat parhaiten, koska aina en pysty vastaamaan puhelimeen.


Huomaa myös kesän 2022 tarjoushinta 50e hoitoihin! Voimassa 31.7.2022 saakka.

Voit myös lunastaa hoidon suoraan verkkokaupasta ja olen yhteydessä sinuun hoitoajan sopimiseksi.


Lähihoidot Jyväskylässä, kaukohoito mihin päin maailmaa tahansa. Kaukohoidoista lisää seuraavassa kirjoituksessa...


14 views0 comments

Recent Posts

See All