Miten voit?

Koska viimeksi olet pysähtynyt kysymään itseltäsi miten voit?


Koska viimeksi olet vastannut rehellisesti kun joku muu kysyy sitä sinulta?


Todennäköisesti huolehdit “miljoonista” asioista jatkuvasti. Muiden hyvinvoinnista, työasioista, perheestä, harrastuksista, kotitöistä, kaikista arkisista asioista.


Kuka huolehtii sinun hyvinvoinnistasi? Voi olla, että ajattelet, että läheisesi huolehtivat sinusta. Ja varmaan niin tekevätkin, mutta heidänkin ensisijainen huolehdittavansa on lähempänä.


Joidenkin asioiden ulkoistaminen on hyväksi omalle jaksamiselle. Oma hyvinvointi ei kuitenkaan kuulu niihin. Mitä paremmin voit itsesi kanssa, sitä enemmän annettavaa sinulla on kaikille muille.Miten voit? Pysähdy kuuntelemaan vastausta.

Hyvinvoinnista huolehtiminen koostuu monista pienistä asioista. Aloita sillä, että pysähdyt kuuntelemaan sisintäsi ja kuulet miten oikeasti voit. Miten kehosi voi? Miten mielesi voi? Oletko menossa kohti sitä, mitä sinun kuuluu olla vai onko elämässäsi enemmän ahdistavia asioita? Tunnetko kulkevasi väärään suuntaan?


Ihmisille tyypillistä on syyttää ympäristöä, muita ihmisiä ja “huonoa onnea” omasta huonosta olostaan. Kaikille epäonnistumisille löytyy syy jostain muualta. Silloinkin, kun kaikki on oikeasti hyvin, hakemalla haetaan vikoja muista, jotain, mitä voidaan arvostella ja tuomita.


Seuraavan kerran kun yllätät itsesi arvostelemasta jonkun toisen käytöstä, ulkonäköä tai valintoja pysähdy hetkeksi miettimään miksi. Miksi koet tarvetta arvosteluun?


Sinua ympäröivä maailma on heijastusta siitä, mitä koet itsessäsi. Jokaisen ihmisen sisäinen maailma muokkaa ympäristöä.


Edellinen esimerkki kääntäen: kun seuraavan kerran huomaat jonkun muun arvostelevan sinua tai jollain lailla olevan törmäyskurssilla itsesi kanssa, pysähdy miettimään mitä hän heijastelee sinulle takaisin.


Mitä sinä ajattelet itsestäsi? Oletko ehkä epävarma jostain valinnastasi ja joku toinen kyseenalaistaa sen? Teetkö jotain, minkä tiedät olevan itsellesi haitaksi ja joku toinen sanoo sen ääneen?


Kaikki ajatukset ja tunteet heijastuvat takaisin. Kiinnitä siis huomiota siihen miten oikeasti voit. Minkälaisia ajatuksia sinulla on ja minkälaisissa tunnetiloissa vietät päiväsi.


Oma hyvinvointi koostuu pienistä valinnoista usealla eri osa-alueella. Mieli ja keho ovat kokonaisuus, joiden tasapainosta täytyy tietoisesti huolehtia.


Fyysinen keho kaipaa sekä liikettä että lepoa. Mieli kaipaa hyviä ajatuksia, lempeyttä ja hyväksyntää. Kolmas elementti kaipaa niitä asioita, joista sanotaan, että “siinä sielu lepää”. Niitä asioita, jotka tuottavat sinulle iloa, positiivista ihmetystä ja onnen tunteita.Sielun maisema
Minkälaisessa maisemassa sinun sielu lepää?

Ihmisen mieli tuottaa kymmeniä tuhansia ajatuksia päivässä. Niistä suurin osa on negatiivisia, jos et tietoisesti muuta asiaa.


Se ei ole sinun tai sinun mielesi syytä. Aivojen tehtävä on suojella sinua. Varoittaa vaaroista ja käydä läpi uhkakuvia. Tämä on ollut hyödyllinen ominaisuus silloin kun joka puskan takana on vaaninut petoeläin. Toki edelleen on hyvä varoa ohikulkevia autoja, eikä niille pimeimmille kujille kannata lähteä yksin kulkemaan suurkaupungeissa.


Suojellakseen sinua aivot löytävät uhkia myös sieltä, missä niitä ei todellisuudessa ole. Se, että menet puhumaan sadan ihmisen eteen tai työhaastatteluun ei varsinaisesti ole vaaranpaikka. Joillakin toiminto on vielä herkemmässä ja pelkästään kotoa poistuminen voi tuntua mahdottomalta ajatukselta.


Mitä ikinä mielesi sinulle nostaa pintaan, hyväksy se, että nyt ajatukseni ovat tämänlaisia. Sinä et ole yhtä kuin ajatuksesi. Ajatuksesi ja tunteesi nousevat alitajunnan reaktioista ympäristön ärsykkeisiin. Sinulla on kyky, valta ja lupa muuttaa niitä.


Jos haluat lähteä mukaan matkalle tukemaan omaa hyvinvointiasi ja ottamaan vastuuta omasta elämästäsi, liity Elokuun Energiannosto-ryhmään. Maksuton, suljettu FB-ryhmä löytyy täältä: Elokuun Energiannosto | Facebook


Matka aloitettiin 1.8.22 ja jatkuu neljän viikon ajan. Koko elokuun ajan on mahdollista tulla mukaan ja materiaalit jäävät ryhmän käyttöön, mutta elokuun jälkeen ryhmään ei enää pääse sisään uusia jäseniä.

4 views0 comments

Recent Posts

See All