top of page
  • Writer's pictureKatja

Energiahoito?

Päivitetty: 1. lokak. 2023

Energiahoito ei ole uusi keksintö, vaikka itse(kin) onnistuin elämään kymmeniä vuosia antamatta asialle minkäänlaista huomiota. Reiki oli sanana tuttu, mutta en ollut koskaan ajatellut mitä se tarkoittaa. Ehkä sulle energiahoito on aina ollut olemassa ja luonnollinen asia, tai ehkä olet vasta kuullut siitä ja ihmettelet mistä oikein on kyse.


Kahvipöytäkeskusteluissa ensin nousee pintaan huuhaat, hörhöt, yksisarviset ja enkelit. Asiat, joille voidaan yhdessä nauraa, ehkä vähätellä ja tuomita. Sitten joku uskaltaa kertoa omasta kokemuksestaan, tai kaverista, joka saikin avun energiahoidosta. Nauru hiljenee ja tilalle tulee vaivaantunut hiljaisuus. “Et kai sä oikeesti usko…” jne. kommentit. Tai ehkä useammalla on jo lähipiirissä tietoa ja alkaakin toisenlainen keskustelu. Kokemusten vaihto, pohdinta mitä tapahtuu ja mistä se johtuu, onko energiahoito uskomushoito ja mihin pitäisi uskoa? Mitä voisi kokeilla seuraavaksi ja voisiko hoito auttaa myös unettomuuteen?

Pitääkö siis uskoa johonkin?

Ei tarvitse uskoa yhtään mihinkään. Saat olla ateisti, kristitty, juutalainen tai edustaa ihan omaa, henkilökohtaista uskonlahkoasi. Saat uskoa Newtonilaiseen fysiikkaan tai loikata kvanttimaailmaan. Kalenterisi saat täyttää viikkonäkymällä tai tuntitasolla, vuosikellosi saa pyöriä myötä- tai vastapäivään. Henkilökohtaiset mieltymyksesi eivät vaikuta energiahoidon tehoon.


Uskomusjärjestelmääsi se sen sijaan saattaa haastaa. Se, minkälaisia uskomuksia ja ajatuksia sinulla on, vaihtelee sen mukaan, minkälaisessa ympäristössä olet kasvanut. Mitä vanhempasi tai kasvattajasi ovat oppineet omiltaan ja minkälainen ympäristö heihin on vaikuttanut. Kaikki se varhaislapsuudessa opittu on vielä aikuisenakin tuttua ja turvallista, niitä aivojesi perusasetuksia, joihin ne pyrkivät aina palaamaan.


Kaikilla on jonkinlainen kokemus energiahoidosta, et ehkä vain osaa kutsua sitä sillä nimellä. Ainakin jokaisella on kokemus siitä, miten keho osaa parantaa itse itseään. Miten haavat paranevat, iho uusiutuu, pienimmistä haavereista ei jää edes arpea muistoksi. Miten vaistomaisesti laitat käden kipeän kohdan päälle ja kipu helpottaa.


Energiahoito auttaa kehoa palaamaan tilaan, jossa sillä on mahdollisuus parantaa itse itseään. Lähes jokaista nykyihmistä vaivaava stressitila helpottaa ja keho vapautuu solutasolla asti huoltamaan niitä asioita, jotka stressi on puristanut kasaan, vääntänyt tiukalle solmulle ja tukkinut kokonaan.Kuulet puhuttavan “positiivisesta stressistä” ja saat hyvän perustelun oman stressitasosi ylläpitämiselle. Sisimmässäsi tiedät kuitenkin, että mitään positiivista ei ole siinä, että ajat itsesi loppuun työllä, muista huolehtimisella ja toisten asioiden ratkaisemisella. “Positiivinen stressi” saa toimimaan, voisiko se olla innostusta stressin sijaan?


Stressi saa huolehtimaan asioista, jotka eivät ole vielä ajankohtaisia tai murehtimaan asioista, jotka ovat jo menneisyyttä. Asiat, jotka ovat akuutteja juuri nyt, niistä et ehdi stressata, koska olet jo toimimassa niiden ratkaisun parissa.


Energiahoito rauhoittaa mielen, rentouttaa jokaisen solun ja usein hoidettava nukahtaa tai torkahtaa hoidon aikana. Analyyttinen mieli sammuu, tai ainakin vaipuu horrostilaan, antaa tilaa rentoudelle. Rentous antaa keholle mahdollisuuden toimia ilman mielen kontrollia.


Jokaisen ihmisen perustila on hyvinvoiva keho, rauhallinen mieli ja sielu, joka on valinnut juuri sinun kehosi toteuttaakseen sen, mikä sen tehtävä tässä maailmassa on. Tuohon perustilaan pääset palaamaan energiahoidon aikana.

26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tunteet mittarina

Mistä tiedät oletko kulkemassa oikeaan suuntaan? Mistä tiedät teetkö oikeita valintoja? Kehosi kertoo sen sinulle kun pysähdyt kuuntelemaan. Keho viestii meille monilla eri tavoilla. Mitä kuulet juuri

Kommentare


bottom of page