top of page
  • Writer's pictureKatja

Tunteet mittarina

Mistä tiedät oletko kulkemassa oikeaan suuntaan?

Mistä tiedät teetkö oikeita valintoja?


Kehosi kertoo sen sinulle kun pysähdyt kuuntelemaan.


Keho viestii meille monilla eri tavoilla.

Mitä kuulet juuri nyt, kun pysähdyt, istut hetken paikallasi ja vain olet.


Huomaat miten kehosi hengittää puolestasi. Suo myös hetken huomio kaikelle muulle, mitä kehosi tekee puolestasi. Kierrättää verta, joka ruokkii ja ravitsee solujasi. Sulattaa kaiken sen ruuan ja juoman mitä sille annat. Poistaa myrkyt ja hyödyntää ne ainesosat, jotka auttavat elimistösi toimintaa.


Jokainen ajatus jolle annat huomiosi, herättää jonkinlaisen vastineen kehossasi.


Opettele yhdistämään kehon tuntemus siihen, mitä juuri ajattelit ja opit hyödyntämään kehon viisautta.


Oikeaan suuntaan johdattava ajatus tuo kevyemmän olon ja negatiiviset ajatukset painavat kehoa kohti raskaampaa oloa.


Jokainen valinta, jonka teet, aiheuttaa reaktion kehossa. Tunnetko päätöksen teon jälkeen helpotusta vai jääkö se kaihertamaan ja painamaan mieltä?


Tunteet värähtelevät kaikki omalla taajuudellaan.


Tunne-energia on se mittari, jota seuraamalla tiedät kulkevasi oikeaan suuntaan. Riittää, että käännät katseen sinnepäin mihin haluat päästä.


Pohjimmaisena tunne-energia-asteikolla on häpeän ja syyllisyyden tunteet.

Luovu niistä. Sinulla ei ole mitään hävettävää.


Jokainen toimii joka hetki oman parhaan kykynsä mukaisesti. Siinä hetkessä, niissä olosuhteissa, jokainen tekee aina parhaansa.


Ulkopuolelta (ja kyllä, toisinaan myös omasta näkökulmasta) katsottuna on helppo sanoa, ettei se aina riitä. Totta on, ettei se aina ole paras mahdollinen toimintamalli, mutta se on aina siinä hetkessä ainoa mahdollinen.


Voit vaikuttaa siihen, miten seuraavaksi toimit, mutta tämä hetki meni jo. Kaikki ne menneet hetket ovat jo vaikutusvaltasi ulottumattomissa.


Meitä opetetaan olemaan läsnä tässä hetkessä. Ja voi kuinka vaikeaa se onkaan, kun mieli vie meitä koko ajan tulevaan tai vetää takaisin menneeseen.


Tämä hetki meni jo. Se hetki, kun luit edellisen lauseen meni jo. Et enää voi lukea sitä ensimmäistä kertaa. Niin nopea on se hetki, jossa pitäisi olla läsnä. Ja samalla loppumaton. Elät jo uutta tätä hetkeä, oletko nyt läsnä?


Läsnäolo tässä hetkessä auttaa määrittämään suunnan mihin haluat kulkea. Missä haluat kokea seuraavan läsnäolon tuntemuksen?


Niistä häpeän ja syyllisyyden tunteista on mahdotonta hypätä suoraan asteikon yläpäähän, ilon ja kiitollisuuden tunteisiin.


Älä siis syyllistä itseäsi siitä, ettet pysty olemaan kiitollinen tai ajattelemaan positiivisesti vaikka kuinka yrität.


Löydä yksi pieni ajatus, joka tuntuu vähän paremmalta, kuin se mitä äsken tunsit. Se riittää.


Olipa tämänhetkinen mielialasi ja tunteesi mikä tahansa, tiedostamalla sen, minkälaiselle ajatukselle haluat antaa huomiosi, määrittää suunnan johon kuljet.


Saako se ajatus olon tuntumaan helpommalta vai viekö se kohti huonoa oloa?


Joskus me ollaan niin tottuneita ‘huonoon oloon’, ettei edes tunnisteta sitä. Siitä on tullut ‘normaali’ olotila, tuttu ja turvallinen. Kehosi on tottunut siihen, ja siihen se pyrkii sinut aina palauttamaan.


Siksi tarvitaan tietoista toimintaa, tietoisia valintoja ja tietoisia ajatuksia kohti parempaa.


Kaikkia ajatuksiasi et voi valita, mutta voit valita mille niistä annat huomiosi. Valitse se, joka saa olon tuntumaan aavistuksen helpommalta.

Joka hetki. Se riittää.


***


Tämän kirjoituksen takana olen minä, Katja. Omalla polullani näkyväksi tulemassa, omia valintoja tekemässä. Omia ajatuksia valitsemassa.


Yksi niistä ajatuksista on runsaus. Miten monimuotoisena se meille ilmeneekään. Valitse elää runsauden tunteesta käsin ja saat kokea miten se vaikuttaa elämääsi.


Ajankohtaisia linkkejä:


Syystarjous Energiahoitoihin ja

Ennakkomyynti Astu Omalle Joogapolullesi kurssille ovat vielä voimassa

15.10.2023 saakka. Ylläolevan linkin takaa löydät molemmat.


23 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page